Stallet och ridhuset

Stallet

I vårt ljusa, helisolerade stall trivs både människor och hästar. Stallet har gummimatta i såväl gång som i de 13 rymliga boxarna, alla med fönster, en helkaklad spolspilta, tvättrum med tvättmaskin och torktumlare och hängare för blöta täcken. Sadelkammaren är uppvärmd och har bra förvaringsmöjligheter.

Hyra stallplats
Hos oss erbjuder vi stallplats på box och i lösdrift och alla discipliner är varmt välkomna!

Box
Hos oss finns två stallbyggnader, Stora Stallet och Skogsstallet. Hästarna har stora, rymliga boxar med öppningsbara fönster i varje box. I boxhyran ingår spånpellets, men vill du kan du även använda torv eller kutterspån. Hästarna morgonfodras vid kl. 6 och släpps därefter ut när de fått äta i lugn och ro. Vintertid får de lunch ute i sina hagar där vi jobbar hårt för att hitta trevliga grupper som trivs tillsammans. När de kommer in på eftermiddagen serveras grov- samt kraftfoder, likaså på kvällen innan stallet stänger för natten.
I boxhyran ingår fodringar och ut- och insläpp på vardagar. Kvällar och helger delar vi på enligt rullande schema i stallet. 

Lösdrift
Vi erbjuder även ett fåtal platser i mindre grupper på lösdrift i våra stora kuperade hagar med omväxlande natur. Vi har fri tillgång på ett fint grovfoder. Lösdrifterna har stora ligghallar om ca 40 kvm. För de hästar som är inackorderade på lösdrift finns boxplats att tillgå i vårt nybyggda, isolerade och väldigt ljusa och fina Skogsstall. Där kan din häst tex äta, skötas, vila eller stå på sjukbox vid behov. Här finns också en uppvärmd sadelkammare samt foderkammare.

Hästarna utfodras med ett riktigt bra analyserat grovfoder och kraftfoder från St Hippolyt, ett foder som håller mycket hög kvalitet. Om så önskas erbjuds hjälp av foderexpert för att sätta ihop en bra foderstat och/eller hjälp vid eventuella foderrelaterade problem.

De stora, välskötta hagarna har trästaket med eltråd, fyra av dem har stora ligghallar och om sommaren erbjuder vi vidsträckta sommarhagar i det vackra landskapet. Våra paddockar är anlagda med markduk och grus vilket gör att hästarna slipper leran. Sommartid finns ett par helt magra skogshagar - perfekta för lättfödda eller fångbenägna hästar.

Är du intresserad av en stallplats är du välkommen att kontakta Kattis på katarina@sandaequestrian.se
Skriv gärna och berätta lite om dig och din häst så vi har möjlighet att se hur vi kan skapa bäst förutsättningar för just er!

Ridhuset

Det stora ljusa ridhuset har ett modernt fibersandsunderlag och är helisolerat vilket gör det bekvämt även de riktigt kalla vinterdagarna. Vi har en stor hinderpark och dressyrstaket att ta fram vid programridning eller träningstävlingar. Gården har även en stor utebana med måtten 30x70 med nytt modernt sand/grusunderlag och bra belysning.

Vänligen observera att vi är mycket måna om att alla hästar som kommer till anläggningen är friska och vaccinerade.

För utomstående tar vi en ridhusavgift per ryttare. Priset är 150 kr/gång eller 100 kr vid träning arrangerad via Sanda Equestrian. Vi säljer endast ett fåtal ridhuskort, kontakta Katarina för förfrågan.

Avgiften betalas kontant i stallet, swishas till 1234017778 eller betalas via bankgiro till 760-6619. Var noga med att ange namn och vilken period betalningen avser.

För ridning i ridhuset gäller kortfattat att:

  • all ridning sker på egen risk och med godkänd hjälm
  • de som rider för tränare har alltid företräde 
  • knacka innan du går in (via kortsidan mot vägen)
  • vi har ett mjukt och trevligt ridsätt 
  • bokningar läggs ut på hemsidan under kalender och det är gästens ansvar att hålla koll på dessa
  • harvning eller arbete med underlaget sker måndag och onsdag förmiddag men kan även pågå utan förannonsering och har då alltid företräde
Våra ridhusregler kan du läsa om här.
Ridhusregler Sanda Gård.pdf