Weekend med ridning och yoga i vacker Roslagsmiljö

Välkommen till en skön, avkopplande helg fylld av hästar, ridning, teori, god och nyttig mat, yoga och meditation – samt tid till eftertanke och reflektion!

Vi vågar nog utlova härliga stunder med mycket skratt, känslor, tankar och kanske en del träningsvärk…!! Varje individ är med sin närvaro en oerhörd tillgång för gruppen och bidrar med sin specifika personlighet, sina tankar, funderingar och utmaningar till en utvecklande och lärorik helg – så var inte rädd att fråga, berätta om funderingar eller be om hjälp!

Datum för våra helger under sommaren/hösten är:

 • Akvarellmålning och yoga 24-26 maj med Elisabeth Biström
 • Yoga retreat 5-8 september med Ellie Ramsby och Talitha GammaRay 
 • Akvarellmålning och yoga 13-15 september med Elisabeth Biström

I yogan jobbar vi utifrån en övertygelse om att vi ryttare - genom att bygga upp styrka, stabilitet och följsamhet via yogan - kan komma än närmare hästen och på så vis skapa ett oerhört givande samarbete med vår häst. Här kommer självklart delar som andning och kroppskontroll in men även hur vår mentala inställning och/eller känslor (tex rädsla, frustration, prestation eller dylikt) kan försvåra eller till och med i värsta fall blockera oss i det samarbetet. Förhoppningsvis kan vi träna oss till att kunna se och då stanna upp och vända eller lösa upp dessa begränsningar och på så vis få en enklare, tydligare och friare kommunikation med hästen. Låter kanske lite luddigt, men jag hoppas du förstår!

Kursen passar verkligen alla nivåer på såväl ryttare som häst. Yogan anpassas efter gruppen och blir därmed olika från gång till gång. Jag visar alltid varianter på olika positioner (asanas) eller olika sätt att ta hjälp av block mm. Känns något knasigt löser vi det självklart tillsammans på plats! Viktigt att du däremot berättar om du har skador eller liknande och att du då jobbar utifrån din egen förmåga. Bara hör av dig innan kursen om du har frågor eller funderingar.

Vi är en liten grupp i yogan. I ridningen och "yoga till häst" rider man enskilt och det är därmed helt anpassat efter just din (och hästens) nivå. Några kanske har med egen häst, andra rider på någon av våra välutbildade skolhästar, i båda fallen kommer ni att komma hästarna väldigt nära. Josefine Backman som har ridlektionerna är en väldigt duktig ridlärare och hennes lugna, pedagogiska och noggranna sätt är otroligt uppskattat. Yogan hålls av Katarina Mark (ca 500 timmar utbildning) Hör gärna av dig direkt till henne om du har fler frågor om just ridningen, mail josback@hotmail.com.

Bor gör ni i våra mysiga rum med utsikt ner mot sjön och äter och umgås gör vi i vårt café där vi kalla eller ruggiga dagar gärna tänder en brasa.

Våra helger kan även vid tid ordnas för enskilda, privata sällskap, hör av er vid speciella önskemål så försöker vi ordna något härligt just för er! 

Yoga arrangeras från tid till annan, håll utkik på vår Facebook för att få veta mera. Våra yogainstruktörer är certifierade enligt Yoga Alliance och klasserna har ett skiftande fokus och vänder sig till såväl nybörjare som till mer vana Yogis - varje persons närvaro är en tillgång för gruppen.
Helgerna ser ut som följande (med reservation för ändringar): 

Fredag

Välkommen när det passar dig! Lektion för Josefine Backman kan bokas under eftermiddagen.
Klockan 18.00 har vi en skön yogastund tillsammans för att sedan äta en god och nyttig middag.

Lördag
Efter att hästarna fått frukost möts de som vill för en skön stunds stretch vid kl åtta. Därefter äter vi frukost och får under tiden vi äter lyssna till och diskutera med Josefine om hästens biomekanik och vår förmåga att interagera med hästen från marken och uppsuttet. Vid kl 10 börjar lektioner med en halvtimmes privat ”yoga till häst” där vi jobbar med samspelet med hästen och möjligheten att rida för de små hjälperna innan en halvtimmes privat lektion för Josefine. Vi gör en paus för lunch för att sedan fortsätta med lektioner under eftermiddagen. Vid 17.30 samlas de som vill för en yogastund där fokus ligger på att kunna jobba vidare med dagens lärdomar, fysiska och mentala utmaningar samt hitta vårt syfte med ridningen och arbetet med hästen. Dagen avslutas med en härlig middag!

Söndag
Vi möts återigen efter hästarna utfodrats för en stunds avkopplande stretch innan vi äter frukost och lyssnar till och diskuterar ryttarens sits och inverkan med ledning av Josefine. Därefter rider man en halvtimmes privatlektion för Josefine innan vi avslutar helgen med en gemensam lunch.

I helgen ingår således:

 • Middag fredag och lördag
 • Frukost samt lunch lördag och söndag
 • Förmiddags- och eftermiddagsfika
 • Två övernattningar för dig och din häst/hyra av häst
 • Två teoripass
 • Två yogapass samt två stretchpass
 • Två privatlektioner a 30 min för Josefine Backman
 • En privatlektion a 30 min yoga till häst
För frågor samt bokning skicka ett mail till katarina@sandaequestrian.se

Varmt välkomna till en skön och givande helg med oss!!