Weekend med yoga, ridning och akvarellmålning i vacker Roslagsmiljö

Välkommen till en skön, avkopplande helg fylld av yoga och meditation, god och nyttig mat, hästar och natur – samt tid till eftertanke och reflektion!

Vi vågar nog utlova härliga stunder med mycket skratt, känslor, tankar och kanske en del träningsvärk…!! Varje individ är med sin närvaro en oerhörd tillgång för gruppen och bidrar med sin specifika personlighet, sina tankar, funderingar och utmaningar till en utvecklande och lärorik helg – så var inte rädd att fråga, berätta om funderingar eller be om hjälp!

Datum för våra helger under sommaren/hösten är:

  • Akvarellmålning och yoga 24-26 maj med Elisabeth Biström
  • Yoga retreat 5-8 september med Ellie Ramsby och Talitha GammaRay 
  • Yogahelg med inspiration från hästen med Kattis och Josefine 6-8 november


Yogahelg - med inspiration från hästen

Välkommen till en skön, avkopplande helg fylld av yoga, meditation, diskussioner och föreläsningar, hästar (om du vill!), god och nyttig mat – samt tid till eftertanke och reflektion. Vi vågar nog utlova härliga stunder med mycket skratt, känslor, tankar – och kanske en del träningsvärk! Helgen riktar sig till alla nivåer av yogautövare – nybörjare som rutinerade, där varje person jobbar utifrån sina förutsättningar.

Vi välkomnar max 8 deltagare vilket innebär att alla verkligen får tid och utrymme för just sin personliga utveckling med hjälp av både oss lärare och av gruppen. Tillsammans skapar vi en varm, personlig och mycket fin atmosfär. Bor gör ni i våra mysiga rum med utsikt ner mot sjön och äter och umgås gör vi i vårt café där vi kalla eller ruggiga dagar gärna tänder en brasa.

Helgen inleder vi kl 16 på fredagseftermiddagen med en mysig fikastund innan vi har vårt första yogapass ihop, varefter vi äter en härlig middag. Efter ett yogapass på lördag morgon äter vi frukost innan ett par timmars föreläsning samt diskussion. Efter en god lunch finns utrymme för egen tid med en god bok framför brasan, kanske i egen tystnad eller för promenader i de vackra omgivningarna. Framåt seneftermiddagen samlas vi för en längre stunds yoga och meditation innan vi har en härlig middag tillsammans. Söndagsmorgonen startar vi återigen med ett yogapass. Efter frukosten har vi föreläsning med roliga och kanske utmanande övningar innan vi avslutar med en skön lunch.
För er som har egen häst som ni vill ta med under helgen finns ett begränsat antal ridpass att boka under lördag och söndag eftermiddag (se mer info nedan).

Pris för hela helgen: 4.500 kronor

Välkommen med frågor, funderingar eller din anmälan till katarina@sandaequestrian.se
Varmt Välkomna!!


Så lite mera info…
Vi kommer under helgen att knyta an till kommunikationen och relationen med hästar, prata om hur de speglar oss människor och vad vi kan lära från varandra. Har du egen häst är den varmt välkommen att följa med. Tid för egen ridning finns i den härliga naturen runt gården eller i vårt stora ljusa ridhus. Boxplats kostar 400 kr/natt. Möjlighet finns även att boka ridpass med egen häst – i klassisk ridning eller Akademisk Ridkonst med Josefine Backman, oerhört rutinerad och uppskattad som tränare – eller prova Yoga till Häst med Kattis Mark där vi på ett lekfullt men nytänkande sätt fördjupar oss i hur vi faktiskt kommunicerar med hästar (och människor!) på alla de sätt vi gör. Pris för ridpassen är 400 kr för 30 minuter. Har du med egen häst bor den i vårt jättefina nybyggda isolerade gäststall med utsikt över gården och skogen.


Om Oss
Kattis - har mer än 500 timmars yogalärarutbildning vid godkända och registrerade skolor (RYS by Yoga Alliance) där fokus för utbildningarna ligger vid fysisk yoga, meditation, pranayama (andningstekniker), personlig utveckling samt anatomi. Jag håller en mycket personligt anpassad yoga som faller under ett väldigt brett paraply av yoga som kallas Hatha Yoga. Det är en lite friare form av yoga där inspiration hämtas från flertalet yogastilar (tex Ashtanga, Yin, Vinyasa, Iyengar, Kundalini mm) och anpassas mycket efter individens behov. Mina klasser utformar jag efter gruppen, och erbjuder tex ryttaryoga, meditation eller specifika individuella upplägg vid olika weekends.

Josefine – utbildad och certifierad lärare (RYS by Yoga Alliance) inom Kundaliniyoga och Medicinsk yoga. Med en stor passion och kunskap inom meditation och pranayama (andningstekniker) fyller jag mina klasser med stor närvaro och fokus – alltid med en varm blick inåt.

Yogan hos oss handlar mycket om andning, fokus och fysisk men icke desto mindre mental utveckling och insikt. Varje individ är med sin närvaro en oerhörd tillgång för gruppen och bidrar med sin specifika personlighet, sina tankar, funderingar och utmaningar till en utvecklande och lärorik helg. Helgkursen passar därmed verkligen alla nivåer av såväl yogautövare, ryttare och hästar. Yogan anpassas efter gruppen och blir därmed olika från gång till gång. Som yogalärare visar vi alltid varianter på olika positioner (asanas) eller olika sätt att utnyttja block eller andra hjälpmedel. Känns något svårt löser vi det alltså självklart tillsammans på plats! Viktigt att du däremot berättar om du har skador eller liknande och att du då jobbar utifrån din egen förmåga. Du är varmt välkommen att höra av dig innan kursen om du har frågor eller funderingar. I yogan jobbar vi utifrån en övertygelse om att vi genom att bygga upp styrka, stabilitet, lyhördhet och följsamhet kan hitta en starkare grund att stå på. Här fungerar hästen som en fantastisk spegel för hur vi agerar och kommunicerar med andra och delar som andning och kroppsmedvetenhet kommer in – men även hur vår mentala inställning och/eller känslor (tex rädsla, frustration, prestation eller dylikt) kan försvåra eller till och med i värsta fall blockera oss. Förhoppningsvis kan vi träna oss till att kunna se det här ”spelet” och därmed stanna upp och vända eller lösa upp dessa begränsningar och på så vis få en enklare, tydligare och friare kommunikation med andra.

 I ridpassen för Josefine och Yoga till häst med Kattis rider du enskilt och det är därmed helt anpassat efter just din (och hästens) nivå. I båda varianterna kommer du att komma din häst väldigt, väldigt nära. Josefine Backman som har ridlektionerna är en väldigt duktig ridlärare och hennes lugna, pedagogiska och noggranna sätt är otroligt uppskattat. Hör gärna av dig direkt till henne om du har fler frågor om just ridpassen, mail josback@hotmail.com

 Återigen – varmt välkommen till oss!