Sanda Yoga och Retreat Center


Yoga

Välkommen till Sanda på en mycket personlig och utvecklande yoga i vår mysiga lilla studio med utsikt över skogen och sjön!  

På Sanda möts vårt fysiska såväl som vårt sinnliga med naturen som en fin inramning och inspiration. Med skogen inpå knuten och sjön alldeles nedanför vår studio följer vi skiftningar såväl inom oss som i samklang med vår omgivning.

Vi har yoga i små grupper. Klasserna är mellan 75-90 minuter och skräddarsys efter gruppens behov. Vi jobbar med andningsövningar, meditation, fysisk yoga anpassad efter gruppens nivå, avslappning och efter passet finns tid för en kopp te och reflexion. Varje deltagare deltar utefter sina förutsättningar och övningarna anpassas efter varje enskild persons förmåga för dagen. Därför passar klasserna såväl nybörjare som mer avancerade yogis.

Mattor och alla tillbehör finns i studion.

Om Mig - Kattis - som yogalärare
Jag håller en mycket personligt anpassad yoga som faller under ett väldigt brett paraply av yoga som kallas Hatha Yoga. Det är en lite friare form av yoga där inspiration hämtas från flertalet yogastilar (tex Ashtanga, Yin, Vinyasa, Iyengar, Kundalini mm) och anpassas mycket efter individens behov. Mina klasser utformar jag efter gruppen, och erbjuder tex ryttaryoga, meditation och specifika individuella upplägg vid olika weekends. Jag har mer än 500 timmars yogalärarutbildning vid godkända och registrerade skolor (RYS by Yoga Alliance) där fokus på utbildningarna ligger på fysisk yoga, meditation, pranayama (andningstekniker), personlig utveckling samt anatomi.

Om våra samarbeten

Vi älskar samarbeten och att kunna dela och ta del av kunskaper och insikter. Det finns alltid så mycket att lära från varandra! 

Eleonora Ramsby Herrera
Eleonora började praktisera yoga som barn. Kronisk ryggsmärta förde in henne på en väg av fysisk rörelse och självläkande. Hon insåg hur viktig rörelse och fysisk aktivitet var för att kunna bibehålla ett hälsosamt liv vilket innebar mindre smärta. Det hjälpte henne må bättre vilket lett till att hon naturligtvis vill dela detta med andra. Vid sidan av den fysiska aspekten av sin yoga practice tog hon även helhjärtat till sig den existentiella och filosofiska aspekten av yoga vilket förgyller hennes klasser.

Eleonora har instruerat yoga på heltid sedan 2008. Hon är en Senior Yoga Teacher with Yoga Alliance Professionals och registrerad som 500-ERYT och YACEP genom Yoga Alliance International. Hon är en accrediterad Yoga Teacher Training director – där hon utvecklar och håller 200-hour teacher trainings i London, Stockholm och vid sitt yoga institut i Lissabon. Utöver detta erbjuder hon CPD (Continuous Professional Development) kurser i "teacher development" och "teacher mentoring" för proffesionella yogalärare. 

Josefine Backman
Josefine är utbildad och certifierad lärare (RYS by Yoga Alliance) inom Kundaliniyoga och Medicinsk yoga. Med en stor passion och kunskap inom meditation och pranayama (andningstekniker) fyller hon sina klasser med stor närvaro och fokus – alltid med en varm blick inåt.


Vill du samarbeta med oss?

Hör av dig och säg hej på mail till katarina @ sandaequestrian.se eller kom och träffa oss - vi älskar nya idéer och påhitt! Ingen dröm är för stor....

Välkommen.Retreat Center

För att kunna erbjuda full möjlighet att verkligen kunna ge sig själv tid och hän - för lugn, yoga, meditation, skapande genom målning, med hästar eller vad det än må vara anordnar vi emellanåt retreats. Ofta har våra helger eller dagar ett specifikt fokus, mer om det hittar du under respektive retreat nedan.

Maten är vällagad och anpassad efter gruppen - vi har en fantastisk hjälp för att hålla helt veganska retreats eller om gruppen önskar en annan kost är det självklart inga problem!

Gården ligger alldeles invid Smalsjön i idylliska lilla Sättraby i vackra Roslagen. Skogen med alla dess skatter finns precis intill knuten och svamp- och bärplockning, bad, skridsko- och skidåkning, cykling eller underbara skogspromenader brukar locka våra gäster. Har du ett hästintresse finns möjlighet till ridning vissa helger.

Retreats

Inplanderade retreats är följande (under 2020)

Yoga och Akvarellkurs - 15-17 maj
Yoga och Akvarellkurs - 11-13 september
Yoga med inspiration från hästen - 6-8 november